domov

O parkourju

O Mbxf

Profili

Slike

Video

Jack'ass

Povezave

Zahvale

 

 
 

Kaj je Parkour in kako je nastal?

Parkour pomeni za nas traceurje svobodo gibanje naš nacin življenja. Vam se bo na zacetku zdel malo cuden vendar se ga z lahkoto vzljubi in vam postane vsakodnevni nacin življenja/nacin premikanja. Parkour je ekstremen šport pri katerem z lastnimi nogami in rokami ( in ne z nogami in rokami koga drugega ) preckate oviro na najhitrejši nacin kot je to možno. Seveda je ovir v mestih in na podeželju veliko in so razlicne zato obstaja tudi vec trikov s katerimi lahko preckaš razlicne prepreke, ograde ter ograje. Parkour sta "izumila" David Belle in Sebastian Foucan. Vec o njiju lahko seveda izveste na www.parkour.net ali pa uporabite  www.google.com  Vsekakor je to izredno zanimiv šport z katerim si lajšate in krajšate pot do zastavljenega cilja. Zakaj bi obšli oviro ce jo lahko preckate?

Ste zainteresirani?

Zakaj se ne bi zaceli ukvarjati z parkourom? Pridružite se enemu izmed klanov, ki jih najdete na www.pkslo.com ali pa zacnite kar sami.

Nekatere vaulte imate prikazane na: http://media.putfile.com/vaults101, bolj podrobno razloženi triki na: http://www.pkdb.co.nr
 
Prav tako priporočam da se nauèite PK roll:

http://media.putfile.com/ROLLforward

Slovarček

Free running, Parkour (kratica= PK)

Traceur = oseba ki se ukvarja z Parkourjom

Vault = preckanje ovire pri katerim si pomagamo z rokami

 

 
7

7Copyright 2005-2006 MBXF. Vse pravice pridržane.